analiza stresa

Poljoprivrednici, vaše vrijeme je novac!

Koliko vremena imate za svoje svakodnevne zadaće? Siguran sam da ga nemate dovoljno ili barem ne onoliko koliko bi Vama trebalo, a NOVACA?

Obrt Drontim osnovan je iz samo jednog razloga, pomoći malim i srednjim poljoprivrednicima u njihovom svakodnevnom poslovanju i primjeni pametne (precizne) poljoprivrede.

Kako ćemo to postići?

Sigurno ste se mnogo puta zapitali : „Pa zar je već toliko sati?“.  Kako je poljoprivreda u velikom dijelu sezonski posao tako i vremena za neke operacije jednostavno nema. Najgora stvar koja se tada može desiti da se neke stvari odrade površno, reda radi. Pošto nema puno vremena za djelovanje kada nešto krene po zlu najbitnije je pravovremeno djelovati. Tu je organizacija posla ključan dio u organizaciji. S obzirom na način na koji organizirate svoju proizvodnju, bez obzira radite li sami ili imate zaposlenike, dolazimo do ključnog pitanja: „Ako ću sve raditi sam/sama, dali ću imati vremena da sve to odradim kvalitetno?“.

Prepuštanje odgovornosti na druge je ključ u rasporedu radnog vremena, a prenošenje odgovornosti nadzora stanja usjeva na bespilotne letjelice (dronove) i izrada analiza poljoprivrednih usjeva korištenjem snimaka iz zraka je kvalitetna odluka.

Sada ću Vam i pokušati objasniti zašto:

  • Sve vrijeme koje trošite na vožnju do polja, hodanje okolo i po polju iskoristite korisnije (mi ćemo pregledati Vaše polje, ali ne samo to, izraditi ćemo Vam najpouzdanije i najkvalitetnije analize poljoprivrednih usjeva i površina s mnoštvom informacija koje možete koristiti u daljnjoj poljoprivrednoj proizvodnji.) Točno tako dobiti ćete nezamislivu količinu informacija koje niste ni znali da se mogu dobiti (pogledajte naše analize na https://drontim.hr/usluge/drontim-analize-poljoprivrednih-povrsina/), a koje sigurno nećete imati ako samo prohodate kroz svoje polje. Sada možete donositi kvalitetnije odluke i uspoređivati napredak u svim svojim poljima i analizirati kroz protok vremena.

 

  • Kada jednom počnete svoje vrijeme (a mi cijenimo Vaše vrijeme, nama je Vaše vrijeme dragocjeno) koristiti na druga područja, a ne na nadzor poljoprivrednih površina, imati ćete bolji uvid u druga područja svoga posla i naravno više vremena za ta područja. Druga prednost koju ćete osjetiti je da vremenske neprilike neće toliko utjecati na nadzor poljoprivrednih površina iz razloga što nakon veliki oborina, na velikoj hladnoći itd. nije baš ugodno šetati po polju, a nekada i nije moguće, nama to ne smeta. Mi ćemo odraditi nadzor poljoprivrednih površina iz zraka kada to pješke nije moguće, i opet to neće biti samo pregled nego iza svakog leta bespilotnom letjelicom slijedi analiza. I opet imate veliku količinu korisnih informacija koje možete dobro procijeniti i izvagati slijedeći korak iz topline Vašeg doma.

 

  • Sigurni smo da se svojom proizvodnjom/poslom bavite da bi zaradili novce. Kako se kaže „Novca nikad dosta“, mi Vam svojom uslugom ne samo da ćemo povećati Vaše prihode (ukoliko iskoristite sve informacije dobivene našim snimanjem iz zraka) nego ćemo Vam i smanjiti Vaše troškove. Sad se sa pravom pitate kako? Vrlo jednostavno, ukoliko uložite određeni iznos u proizvodnju bez kvalitetne procjene potreba nego je sve na osnovu iskustava i instinkta onda nećete dobro odvagati gdje ćete i koliko ulagati, ali na osnovu analiza koje dobijete od nas to ćete sigurno napravit. Iskustva iz ovog područja pokazuju da se prihodi povećavaju za 10% ako se pravilno iskoriste informacije (Ako imate prihod od jedne kulture u iznosu od 100 000,00 kn dobit se povećava za 10 000,00 kn). Ne samo to nego se i operativni troškovi smanjuju za oko 10% (Opet ako imate ulog u istu tu kulturu u iznosu od oko 30% prihoda što iznosi 30 000,00 kn trošak se smanjuje za 3 000,00 kn). Jednostavnom matematikom dolazimo do toga da se Vaš ukupni prihod povećava za 13% (13 000,00 kn).

 

  • Ima još nešto što nikom nije drago za čuti, ali mi Vam to jednostavno moramo reći. U svakoj proizvodnji postoji jedna točka koja se zove rentabilna proizvodnja. Ulaganje u nerentabilnu proizvodnju samo generira daljnji gubitak. Ukoliko imate kvalitetnu informaciju u pravo vrijeme i sve Vam govori da se u nešto jednostavno neisplati ulagati treba znati kada stati s ulaganjem. Bolje je izgubiti dio uloga nego sve. Tako da ćete iz informacija koje dobijete snimanjem iz zraka i analize snimaka moći bolje donijeti ovu tešku odluku. Ali kako se kaže :”Što se mora nije teško“.

 

Još samo jedna stvar, kada Vam sve izgleda odlično vjerojatno je tako, ali kada Vam to potvrdi još jedan izvor ( snimanje i analiza ) onda ćete sigurno lakše zaspati i biti uvjereni da je Vaša budućnost svijetla.

 

Vrijedi razmisliti!

Ukoliko smo Vas zainteresirali za nešto, budite slobodni javite nam se.

Ukoliko ste uvijek željni novih znanja i primjene novih tehnologija, javite nam se.

https://drontim.hr/usluge/drontim-analize-poljoprivrednih-povrsina/